23 Şubat 2017 Perşembe

Şifa Kaynağı Manisa Spil Dağı

Tarihi Spil Dağı

Spil dağı, Türkiye'de doğallığı günümüze kadar ulaşan güzel bir doğal güzelliktir. Bu güzel tarihi dağ Manisa sınırları içerisinde yer almaktadır. Spil dağı Manisa sınırları içinde yer alsa da İzmir iline de oldukça yakındır.
Spil dağı yüksekliği itibariyle kış aylarında kar yağışı almaktadır. Manisa, Ege bölgesinde yer aldığı için çok fazla kar yağışı olmamaktadır. Bu yüzden Manisa başta olmak üzere çevre illerden de bu dağa kar görmeye gelen birçok insan bulunmaktadır. İlk günkü gibi doğallığını koruyan Spil dağı, doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin merkezi olmayı başarmıştır. Uzun bir geçmişi olan ve birçok tarihi ortama ev sahipliği yapan dağ şu anda Orman ve Su işleri bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Spil dağında geniş ve derin vadiler, uzun dere yatakları ve güzel bir ormanlık alan yer almaktadır. Zengin ve elverişli toprak yapısı ile birçok bitki türüne ev sahipliği yapan Spil dağı ayrıca Manisa iline özgü birçok bitkiyi bünyesinde bulundurmaktadır. Spil dağında birçok mağaraya rastlamak mümkündür ve en çok bilineni Ağlayan Kaya olarak göze çarpmaktadır.

Ağlayan Kaya

Spil dağının en güzel ve en fazla bilinen mağarası Ağlayan Kaya'dır. Niobe kayası ismi ile de anılan bu değerli kaya hakkında çeşitli teoriler ortaya atılmaktadır. Kimi kişilere göre bu bir sanat eseri olsa da genel kanı kayanın doğal yollar ile oluştuğudur.

Spil Dağı’na Nasıl Gidilir?

Spil dağı, insanın mutlaka görmesi gereken muhteşem güzelliklere sahip tarihi ve turistik bir mekandır. Ağlayan Kaya gibi ilginç eserleri bünyesinde barındıran Spil Dağı’na ulaşmak için Manisa sınırlarına gitmek gerekmektedir. Manisa, merkez sınırlarına eriştikten sonra yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuk sonrasında Spil Dağı’na ulaşırsınız.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder